Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Hunt: Leven met roofdieren

Roofdieren zijn een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van de natuur op onze planeet. Ze staan boven aan de voedselpiramide en hebben een groot territorium met voldoende prooi nodig. Naarmate de wereldbevolking groeit, moeten mens en dier echter steeds meer concurreren om de slinkende ruimte. Nu al is bij meer dan 75 procent van de toproofdiersoorten een teruggang te zien. Een uitzondering is de tijger, het toproofdier van de Indiase bossen. Ooit waren ze bijna uitgeroeid, maar nu neemt hun aantal voor het eerst in ruim vijftig jaar weer toe. Maar in India wonen ook 1,2 miljard mensen en bovendien is het de snelst groeiende economie ter wereld. Hoe is de tijger er in geslaagd een comeback te maken? In het oerwoud van Venezuela leeft de dodelijkste bosroofvogel, de harpij. Zijn habitat in Midden- en Zuid-Amerika slinkt ieder jaar met een gebied ter grootte van Zwitserland. Als de ontbossing in dit tempo doorzet, daalt het aantal harpijen de komende vijftig jaar met dertig procent.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: