Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Hunt: Race tegen de klok

De kust is het lastigste jachtgebied in de hele natuur. Dit grensgebied tussen zee en land is immers voortdurend aan verandering onderhevig en kansen kunnen in een oogwenk keren. Wie aan de kust wil jagen, moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Een groep tuimelaars heeft een unieke jachtstrategie die ze tot in de puntjes beheerst. Alles komt aan op teamwerk, intelligentie en timing. Ver het strand op komen is echter lastig en riskant. De kust is bezaaid met vlijmscherpe oesters. Wie hier strandt, is vrijwel zeker ten dode opgeschreven. Octopussen zijn zeedieren; ze leven en ademen onder water. Bij eb zouden de meeste octopussen in hun rotspoeltjes gevangen zitten, maar één soort, die op krabben jaagt, loopt van poeltje naar poeltje. De kust is ook het domein van een heel bijzondere jager: de kleine zeeotter, het kleinste zeezoogdier op aarde. Ze leven aan de westkust van Zuid-Amerika, helemaal tot Kaap Hoorn, het zuidelijkste punt van dat continent. Vreemd genoeg heeft dit kleine dier geen moeite met de beukende golven, maar wel met het koude water.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: