Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Hunt: Nergens veilig

Het landoppervlak van onze planeet bestaat voor bijna de helft uit woestijnen en grasvlaktes. Nergens speelt de strijd tussen roofdier en prooi zich zo zichtbaar af als hier. Zelfs de jachtluipaard, het snelste landroofdier, heeft aan snelheid alleen niet genoeg. Om zijn prooi te vangen heeft hij naast fysieke kracht ook strategisch vermogen nodig. Jachtluipaarden kunnen maar een paar seconden op volle snelheid sprinten, dus kunnen ze de aanval pas inzetten als ze hun prooi tot op dertig meter genaderd zijn. Eén jager kan zich bij wijze van spreken achter een grassprietje verbergen om vlak bij zijn prooi te komen: parelhoenders, altijd op hun hoede. In het open veld je prooi besluipen is een hele opgave, maar als één dier het kan, is het de caracal, de behendigste vogelvanger van de savanne. Met haar buitenformaat achterpoten kan ze zich drie meter omhoog lanceren, en met haar fraaie oren vangt ze zelfs het zachtste geritsel op.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: