Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

The Hunt: Honger op zee

Ruim de helft van onze planeet bestaat uit open oceaan, voor het merendeel een waterwoestijn zonder enig leven. Jagen betekent hier constant speuren naar schaarse en vaak ongrijpbare prooi. Verrassend genoeg vormt juist deze barre woestenij het leefgebied van de grootste jager van het dierenrijk: de blauwe vinvis. Zijn voedsel is zo schaars en wijd verspreid dat hij voor één maaltijd hele oceanen moet doorkruisen. Sommige soorten vinden in de weidse open oceaan alleen voldoende prooi door de krachten te bundelen. Dolfijnen leven in hoogontwikkelde, buitengewoon sociale groepen, die samenwerken en zo een uitgestrekt gebied kunnen bestrijken. Niet alle jagers van de open oceaan zijn in staat om achter hun prooi aan te gaan. Zij moeten wachten tot hun eten toevallig voorbijkomt.