Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

The Hunt: Een kwestie van leven of dood

In de natuur vormt de strijd tussen roofdier en prooi de essentie van het bestaan. Hoe deze confrontatie afloopt staat zelden bij voorbaat vast, maar voor beide is het, letterlijk, een zaak van leven of dood. Zelfs de slimste en behendigste jager is niet zeker van zijn prooi. De luipaard moet het hebben van zijn onzichtbaarheid, zijn vermogen om zijn prooi verdekt te besluipen en dan vanaf korte afstand toe te slaan. De wilde honden op de Afrikaanse savanne, waar niets is om je achter te verschuilen, zetten andere troeven in: hechte samenwerking en uithoudingsvermogen. En voor de orka is jagen vooral een kwestie van intelligentie.De geduldigste jager op onze planeet, de reusachtige Nijlkrokodil, kan als het moet een jaar zonder voedsel. Dit dier is in staat twee uur zonder te ademen onder water te blijven, rustig wachtend tot zijn prooi zo dichtbij is dat hij in een flits kan toeslaan. Roodpootvalken leggen jaarlijks een duizelingwekkende 25.000 kilometer af op zoek naar hún prooi: insecten. En de vrouwtjes-Darwinspin is in staat een web van acht meter te spannen van de ene rivieroever naar de andere. Maar welke strategie roofdieren ook toepassen, ze grijpen verrassend genoeg vaker mis dan dat ze beet hebben. Dat maakt hen tot de hardste werkers van het dierenrijk.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: