Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Africa (2) - De savanne

Oost-Afrika is een gebied dat voortdurend aan verandering onderhevig is. Om hier te kunnen leven moeten dieren met de meest onverwachte veranderingen kunnen omgaan - van zondvloed naar droogte, van hongersnood naar overvloed, van koud naar heet - hoe vijandig en onvoorspelbaar hun habitat daardoor ook wordt. Van zijn dichte bossen tot zijn besneeuwde toppen en van zijn broeierige moerassen tot zijn eindeloze savanne is dit unieke en gevarieerde landschap ook een bakermat van leven - nergens op aarde kunnen zoveel grote zoogdieren bij elkaar een bestaan vinden als hier. Maar ver van de hoofdrolspelers, de immer voorttrekkende kuddes, is er nog een enorm ensemble aan bijrollen - hagedissen die vliegen van leeuwengezichten plukken, dinosaurusachtige reuzenvogels die in uitgestrekte vennen meervallen besluipen, en olifanten die elkaar drie dagen bekampen om uit te maken wie de volgende generatie mag voortbrengen. Oost-Afrika kan wreed en meedogenloos zijn; als puntje bij paaltje komt, moet je risico's durven nemen, desnoods met inzet van je eigen leven.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: