Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Africa (1) - De Kalahari

In de oeroude zuidwesthoek van Afrika liggen twee woestijnen naast elkaar. Water is hier bijna niet, maar toch wemelt het in deze woestijnen van activiteit omdat de dieren die hier leven de overlevingsregels op hun kop hebben gezet. Deze aflevering is een hommage aan de vindingrijkheid van de natuur, zelfs in de allermoeilijkste omstandigheden. In het lage struikgewas van de Kalahari is een gisse vogel schrandere stokstaartjes te slim af; solitaire en vechtgrage neushoorns bouwen een feestje en reuzeninsecten belagen gigantische zwermen vogels. De Namibwoestijn krijgt vrijwel nooit regen, maar moet het doen met binnenstromende en snel verdampende mistbanken. De dieren in deze oudste woestijn op aarde wapenen zich op bizarre manieren voor het leven in deze extreme habitat: spinnen ontkomen door radslagen te maken en een woestijngiraf verdedigt zijn schaarse voedsel in het heftigste giraffengevecht dat ooit gefilmd is.

Meer natuur met NPO Start Plus

Zelf bepalen wat je kijkt, wanneer en hoeveel afleveringen? Neem dan NPO Start Plus. Voor een klein bedrag per maand geniet je eindeloos van mooie series, films en documentaires.

Meer info en aanmelden >

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: