Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Wie vertellen hun verhaal?

De hoofdpersonen van Mensjesrechten zijn tussen 8 en 14 jaar oud en wonen over de hele wereld. Kinderen en tieners vertellen zelf hun eigen waargebeurde verhalen.

Zoals Letizia die bootvluchtelingen opvangt, Ferry die door huiselijk geweld op een geheime plek woont, Tareq die uit Syrië moest vluchten en een jaar op zijn ouders wachtte of Michelle die gepest wordt omdat ze zwaarder is dan haar klasgenoten.

De hoofdpersonen in Mensjesrechten zijn door omstandigheden een situatie terecht gekomen die veel van hen vraagt. In Mensjesrechten laten zij zien hoe ze vorm geven aan hun leven. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Maar ook niet zonder humor, wijsheid en veerkracht.

Kinderen vertellen hun verhaal om verschillende redenen. Omdat ze sterk de behoefte voelen om te delen wat ze meemaken, taboes te doorbreken, anderen een hart onder de riem te steken, of om onrechtvaardigheid aan de kaak te stellen. Ze hopen dat anderen zich herkennen en begrijpen hoe het is om in hun schoenen te staan.

Mensjesrechten laat zien hoe anders het is om op te groeien Guatemala, Libanon, India of Nederland. Tegelijkertijd belichten de documentaires wat alle kinderen gemeen hebben; ieder kind wil gelukkig zijn en in vrijheid leven.