Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Educatie

De documentaires van Mensjesrechten zijn een krachtig en laagdrempelig middel om een dialoog over ingewikkelde onderwerpen tot stand te brengen. In de klas of thuis. Bij kinderen of tieners.

Zo kunnen docenten context geven aan actuele gebeurtenissen. Of kinderen aan het denken zetten over gevoelige thema's. We merken dat kinderen na het kijken van een Mensjesrechten documentaire makkelijker vertellen over hun eigen leven en uitdagingen die ze daarin tegenkomen. 

Aan de documentaire wordt een lesbrief gekoppeld, die onder meer te vinden is op Schooltv, een van onze samenwerkingspartners.

Op internationale filmfestivals is Mensjesrechten vaak onderdeel van het educatieve programma en zijn onze regisseurs aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan. 
Mensjesrechten werkt graag samen met andere organisaties die kinderen aan het denken zetten over kinderrechten. Zoals Defence for Children, Amref Flying Doctors, Stichting Kinderpostzegels, Fiep Westendorp Foundation.

Wil je meer weten over educatieve mogelijkheden van Mensjesrechten? Stuur een mailtje naar [email protected]