Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Artiesten

Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do brengen op Eerste Kerstdag het kerstgevoel in de huiskamer. Het viertal vormt de line-up van het muzikale tv-evenement ‘Kerstfeest op de Dam’.

Xander de Buisonjé

Xander leerden we kennen als frontman van Volumia! Hij schreef onder andere de nummers ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’. Inmiddels Nederlandstalige klassiekers. Bijna 15 jaar, vijf solo-albums, één akoestisch album en aantal singels verder, is hij nog steeds een populaire artiest in Nederland. Sinds kort vervult Xander ook de rol van coach, producer en Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand.

Leona Philippo

Foto: Dion de Jong

Leona brak in 2012 door toen zij het derde seizoen van The Voice of Holland won. Haar carrière groeide explosief en zorgde voor samenwerkingen met diverse artiesten. Daarnaast deelde zij al het podium met sterren als Candy Dulfer en Lionel Richie en schitterde zij in nationale televisieseries en bioscoopfilms. In 2016 won ze het derde seizoen van Maestro.

Dwight Dissels

Foto: Jasper Suyk

Dwight begon op jonge leeftijd al met het maken van muziek. In 2011 start Dwight met het project 1Heart: regelmatig georganiseerde multiculturele christelijke zangavonden met een hoog muzikaal niveau. In 2016 neemt hij deel aan ‘The Voice Of Holland’. Met zijn eerste optreden bij The Blind Auditions maakt hij een verpletterende indruk en hij schopt het tot de liveshows. Na zijn deelname aan The Voice, waar hij openlijk praat over zijn band met Jezus, speelt hij in 2017 de rol van Jezus in The Passion.

Do

Foto: Liselore Chevalier

In 2002 brak zangeres Do internationaal door met een trance-versie van Bryan Adams’ hit Heaven en in 2004 nam ze het duet Voorbij op met Marco Borsato. Ze was te zien in diverse tv-programma’s, zoals Dancing With The Stars, De Beste Zangers Van Nederland en Expeditie Robinson. Inmiddels heeft Do diverse succesvolle albums en singles op haar naam staan. Ook deed Do diverse succesvolle theatershows, waaronder in 2015 de theatertour Uncovered, gekoppeld aan het gelijknamige album. Onlangs kwam haar langverwachte, prachtige nieuwe Nederlandstalige album ‘Momentum’ uit.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Wil jij ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: