Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Wat is de Lichtjestocht?

Tijdens de Lichtjestocht van Kerstfeest in de Stad verspreiden inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad. De lichtjestocht start om 20.30 uur bij het Douanehuisje: Govert van Wijnkade 48-50. Het eindpunt is bij de Groote Kerk op Kerkplein, waar ook het podiumprogramma plaatsvindt. Meelopen met de lichtjestocht is gratis; aanmelden is verplicht. Meld je aan via de website van Ervaar Maassluis.

In de tocht lopen mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden samen om aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. EO-presentator Anne-Mar Zwart gaat met een aantal 'lichtjesdragers' in gesprek over eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan loopt mee.

Aanmelden

Wil je meelopen met de Lichtjestocht? Meld je aan via de website van ‘Ervaar Maassluis’. 

Let op: de Lichtjestocht vindt plaats tijdens het evenement. Je bent dus niet aanwezig bij de optredens van de artiesten.

Startlocatie en verzamelplaats

Wanneer je je hebt aangemeld voor de Lichtjestocht, word je om 19.45 uur verwacht bij het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 48-50, 3144 EG Maassluis). Dit is ook de startlocatie van de route. Hier kan je voorafgaand aan de tocht genieten van muziek en een warme kop koffie, chocomelk of soep.

Parkeren deelnemers lichtjestocht

Parkeren kan bij diverse straten rondom de Govert van Wijnkade en bij verschillende parkeerterreinen rondom de eindlocatie. Parkeerterreinen ‘Schuurkerk’, ‘Groen van Prinstererkade’ en ‘Wagenstraat’ liggen in de directe omgeving van de eindlocatie van de tocht. Wij raden je echter aan met de fiets te komen. Fietsen kunnen geparkeerd worden in de aangrenzende straten rondom de Govert van Wijnkade. Het mooiste is wanneer je de fiets parkeert bij een andere straat dan de Govert van Wijnkade, zodat de fietsen niet in beeld zijn.

Regels en tips

  • Volg alle aanwijzingen op, veiligheid staat voorop.
  • Zorg ervoor dat je van tevoren goed gegeten hebt.
  • Toiletteren na vertrek is niet mogelijk, houd hier vooraf rekening mee.
  • De route is rolstoelvriendelijk maar wel voorzien van enkele hoogteverschillen.
  • Het wordt waarschijnlijk koud, houd hier rekening mee in de kledingkeuze.
  • Zorg voor donkere kleding, felle kleding komt op televisie niet mooi uit. Er mogen geen grote reclame-uitingen zichtbaar zijn op de kleding.
  • Willekeurig worden er 200 lampjes uitgedeeld, deze dien je na afloop van de tocht weer in te leveren bij de crew.
  • Geniet van de tocht, je deelname wordt erg gewaardeerd!