Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Je Geld of mijn Leven

Over Je geld of mijn leven

Bert van Leeuwen presenteert Je geld of mijn leven

In ‘Je Geld of Mijn Leven’ volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen. De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop.

In de kick-offuitzending op 12 december 2018 werden vier mensen geportretteerd die vertelden over het doel van hun crowdfundingsactie. De kijker werd opgeroepen om geld te doneren om de patiënt, die ten einde raad is, te helpen. Dat deden de kijkers massaal. Binnen een paar dagen tijd waren alle benodigde bedragen binnen! Daarnaast werd in die uitzending toegelicht waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar.

Vervolgens volgde Bert van Leeuwen samen met een cameraploeg deze vier mensen een half jaar tijdens belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat vanaf maandag 13 mei 2019 wordt uitgezonden. In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar gecrowdfund is.

Wat is een mensenleven waard?
De vragen in het programma: Wat is een mensenleven waard gezien de grenzen van het zorgstelsel? Waarom wordt de behandeling van de patiënten in het programma niet vergoed? En op wie kan je rekenen als je laatste hoop op genezing of levensverbetering onbetaalbaar lijkt?

Bert van Leeuwen: "In Je Geld of Mijn Leven willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven.”