Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Sam

De 25-jarige Sam is een echte all you can eat liefhebber en is dol op spareribs. Haar motto? Hoe meer, hoe beter! Ze is een gepassioneerde amateur kok en heeft eigen foodblog.

Waarom doe je mee aan ‘Gefileerd’?
“Ik heb een zeer grote liefde voor koken. Daarnaast ben ik altijd benieuwd naar de herkomst van producten. Door mijn deelname aan ‘Gefileerd’ wil ik heel graag leren van de topchefs. Dat is een ultieme kans die bijna niemand in zijn leven krijgt.”

Wat raakte jou het meest tijdens de reis naar Thailand?
“Voedsel betekende voor mij altijd gezelligheid. Daar is verandering in gekomen. Voordat ik de reis naar Thailand meemaakte, dacht ik dat ik best bewust bezig was door bijvoorbeeld mijn eigen groentes en kruiden te kweken. Inmiddels slaat bewust met voedsel bezig zijn niet meer op mijzelf. Het staat voor gelijkheid, gerechtigheid en vooral behandeld worden als een volwaardig mens/dier in plaats van een product.”

“Voedsel heeft een heel andere betekenis voor mij gekregen. Waar ik vooral bang voor ben, is hetgeen ik niet gezien heb. De verhalen van de werknemers, slaven, de arbeidsomstandigheden en dieren die nog steeds lijden voor onze alledaagse producten.”