Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Daniëlle

Danielle (24) uit Spijkenisse is gek op afhaalmaaltijden. “Het maakt mij niet uit waar voedsel vandaan komt of hoe het verbouwd is, zo lang ik het maar snel naar binnen kan werken.”

Waarom doe je mee aan ‘Gefileerd’?
“Ik hoop dat ik door dit programma meer liefde krijg voor de keuken en het maken van mijn eigen gerechten. Eigenlijk hoop ik op een wonder, want ik heb een hekel aan koken en ben nooit bezig met de herkomst van voedsel. Verder lust ik heel weinig. Ik durf te wedden dat ik één van de moeilijkste eters van Nederland ben.”

Wat raakte jou het meest tijdens de reis naar Thailand?
“De harde klap die ik kreeg toen ik besefte hoe vraatzuchtig en ondankbaar ik ben geweest. Eigenlijk is er niets in het programma wat mij NIET geraakt heeft. Om onszelf een plezier te doen, zorgen wij ervoor dat de dieren in onbarmhartige situaties leven, om vervolgens voor ons welzijn geslacht te worden. Ik was gewoon boos op mezelf. Hoe kon ik zo omgaan met eten, zonder een moment stil te staan bij hoe hard de mensen aan de andere kant van de wereld gewerkt hebben?”