Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Over Geboeid

De EO besteedt met Geboeid op verschillende manieren aandacht aan het slavernijverleden en aan de impact die de slavernij heeft op de nazaten van de tot slaaf gemaakte mensen. In juli trapten we af met de lancering van de interactieve documentaire en het tv-programma Geboeid: terug naar de plantage met Dwight van van de Vijver op NPO 2.

Televisie

Dwight van van de Vijver gaat op zoek naar zijn geschiedenis en voorouders. Het televisieprogramma is een ontdekkingsreis door het slavernijverleden. De zoektocht brengt hem uiteindelijk bij de plantage waar zijn voorouders hebben geleefd als slaaf. Lees meer>

Interactieve webdocu

Dolores Leeuwin

Ga naar geboeid.com en laat je op een indrukwekkende manier gidsen door Dolores Leeuwin, Defano Holwijn, Lange Frans en Jörgen Raymann. Ervaar via hun de slavernij door de ogen van hen die het echt beleefden en onderga op een interactieve manier de onmogelijke keuzes.

Nieuwsbrief

Via deze nieuwsbrief krijg je info over de serie, tips voor het onderzoeken van je roots, een verslag van het Geboeid-event en videoportretten.