Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Natacha Harlequin diep geraakt door gesprek met haar zoon

22 november 2019

Afgelopen week is het veelvuldig in het nieuws geweest: Het incident tijdens het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior. Het spel werd tien minuten stilgelegd vanwege de racistische uitingen vanaf de tribune richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. Ook tijdens Ladies Night komt dit onderwerp aan bod. Natacha Harlequin is zichtbaar aangedaan en breekt wanneer ze vertelt over de ervaringen van haar zoon.

Gesprek aan de keukentafel

Natacha zegt zelf nooit uitgescholden te zijn voor discriminerende termen en dacht daarom in eerste instantie dat dit incident ver van haar af stond. Totdat haar zoon tijdens een gesprek aan de keukentafel vertelt dat hij dit soort uitingen wekelijks te horen krijgt. Dan blijkt ook nog eens dat haar zoon dit verzwegen heeft om haar te beschermen. “Hij zegt dus dingen niet, om ons te ontlasten. Mijn man zei: ‘Maar is het dan niet zo dat ze dit zingen omdat het grappig was?’ Mijn man is blond en heeft blauwe ogen, dus mijn zoon zei: ‘Ik weet wel hoe dat voelt als het een grapje is of als het serieus is. Weet je papa, daar kun jij niks aan doen, want jij bent blank, dus mensen zeggen dat ook helemaal niet tegen jou. Het enige waar ik naar kijk zijn z’n ogen. Ik zie zijn pijn. Maar niemand interesseert zich voor zijn pijn.’ ”

Bekijk hier het fragment met Natacha Harlequin: