Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Geef je op voor de filmavond van EOdocs 'Behind the Blood'

Op donderdag 28 november is er in de EO-kapel een unieke vertoning van de bijzondere documentaire Behind the Blood. Je bent van harte uitgenodigd. De avond begint met een korte introductie door Margit Balogh, de nieuwe hoofdredacteur van EOdocs. Na de filmvertoning volgt een gesprek tussen de hoofdpersoon uit de documentaire, pastor Daniel Pacheco, en regisseur Loretta van der Horst en is er bovendien gelegenheid om vragen te stellen aan hen!
 
Over Behind the Blood
Pastor en meubelmaker Daniel Pacheco werkt in een van de gevaarlijkste steden ter wereld: San Pedro Sula in Honduras. Hij probeert levens te redden door kinderen en jongeren te behoeden voor een leven als bendelid. Dat is nog niet zo eenvoudig in een land met duizelingwekkend hoge moordcijfers. De drugskartels, maar ook de politie en het leger, maken talloze slachtoffers. Pastor Pacheco begeeft zich er al biddend middenin, met gevaar voor eigen leven.
Voor Orlin Castro, televisiejournalist, is het verslag doen van moorden aan de orde van de dag. Maar ondertussen droomt hij van een ander, rustiger leven. Huurmoordenaar Matathan praat openlijk over zijn beroep. Hij zegt dat hij er genoeg van heeft en een nieuw, godvruchtig bestaan wil gaan leiden. Maar pastor Pacheco, die hem al langer kent, twijfelt aan zijn oprechtheid. In Behind the Blood komt regisseur Loretta van der Horst, zelf geboren in Honduras, dicht bij het gruwelijke geweld waaraan niemand een eind lijkt te kunnen maken.
 
Filmavond
Op donderdag 28 november ben je vanaf 18.45 uur welkom in het EO-gebouw in Hilversum. Vooraf is er koffie en thee. Rond 21.30 uur sluiten we af met een drankje en kunt u nog even napraten. Je kunt deze avond als EO-lid gratis bijwonen. Geen lid? Dan betaal je € 7,50.
Reserveer hieronder. Het aantal plaatsen is beperkt!