Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Profiel

Profiel

Drie weken onderhandelde Ab Klink mee om te komen tot een kabinet van zijn partij, het CDA, met de VVD en de PVV. Toen de eindstreep in zicht kwam haakte hij af, uit intuïtief ongemak. Maar ook uit bezorgdheid voor de toekomst van Nederland en die van de christen-democratie. Zijn vrouw zegde haar partijlidmaatschap op, hij bleef lid. En hield nauw contact met die andere bezorgde CDA'ers die het evangelie niet kunnen verenigen met het idee dat gelovige medeburgers worden weggezet als politieke volgelingen van een gewelddadige ideologie, genaamd islam. Voormalige partijprominenten als Bert de Vries, Hannie van Leeuwen, Cees Veerman en Jan Schinkelshoek delen zijn bezorgdheid, samen met ruim een derde van de achterban. Hoe reageren zij op deze stap van hun CDA, leggen ze zich neer bij de meerderheid? Of komen ze met een alternatief dat perspectief biedt op een samenleving waarin 'elke mens telt', zoals de slogan van het CDA jarenlang luidde?

Sinds begin 2016 is de IKON opgegaan in de EO. Onder het label IKONdocs wordt de documentairetraditie van de IKON voortgezet in EO-zendtijd. Op deze pagina's vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.