Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Profiel

Profiel

Het is alweer ruim zes jaar geleden: de eerste Nederlandse Idols. De naam van een Idol zou nog lang nagalmen: Hind, een zeventienjarig begenadigd zangtalent. Niet lang erna kreeg ze een gouden plaat, won ze een Edison en zong ze op Bevrijdingsdag voor de koningin. Toch werd het daarna wat stil. Ze zet zich in voor goede doelen, treedt op met het Arab Orchestra of Nazareth, neemt deel aan het Songfestival, maar het brengt haar niet het grote succes. En er is al lang geen nieuw album verschenen. Hoe is het Hind vergaan en rooit ze het wel? 'Ik ben een nieuwe start aan het maken.'.

Sinds begin 2016 is de IKON opgegaan in de EO. Onder het label IKONdocs wordt de documentairetraditie van de IKON voortgezet in EO-zendtijd. Op deze pagina's vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.