Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Mijn beste vrienden

Het is heerlijk om ergens in te geloven. Ik geloofde vroeger in Tito en in Joegoslavië. Het was een soort van religie, maar dan met een ander soort God. Ik geloofde zelfs dat iedereen die ik kende in hetzelfde geloofde: we waren allemaal trotse Tito-pioniers die op zouden groeien tot communisten, net als onze ouders. Het pad was eenvoudig en mooi. Mijn leven en dat van mijn vrienden waren hetzelfde. Dit is een film over een generatie van vier vrienden die met elkaar opgroeiden in Sarajevo. Het zijn mijn vrienden, Olja, Emina, Jasna en de vierde ben ik. Nu leven we verspreid over de wereld . Wat is er met hen gebeurd de laatste dertien jaar: hoe zijn zij door de oorlog gekomen, hoe leven ze nu, hoe kijken ze terug op hun vroegere leven, op Sarajevo en op hun oude vrienden? En, er is een bruiloft, mijn bruiloft. Zullen mijn oude vrienden weer bij elkaar komen? Heeft onze vriendschap de oorlog overleefd?

Sinds begin 2016 is de IKON opgegaan in de EO. Onder het label IKONdocs wordt de documentairetraditie van de IKON voortgezet in EO-zendtijd. Op deze pagina's vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.