Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

De Donderdag Documentaire: De Genco's

Mustafa's oudste zoon Mehmet (43) lijkt een gelukkig en geslaagd man met zijn grote supermarkt en zijn Porsche. Maar hij gaat gebukt onder de werkdruk en de sociale controle van de familie in de winkel. Hij wil na 25 jaar zijn rol in de familiezaak overdragen aan zijn oudste zoon Emrah en diens vrouw. Maar dat gaat zomaar niet. Zeker niet nu Emrah zijn rijbewijs is kwijtgeraakt en ook nog blijkt dat zijn zeventienjarige Turkse bruid door de strengere Nederlandse wet pas op haar 21ste naar Nederland mag komen. Mehmets droom voor een nieuwe start in de horeca lijkt in duigen te vallen. En zijn hardwerkende zus Birsen maakt zich ernstig zorgen: hoe moet het verder met de winkel?

Sinds begin 2016 is de IKON opgegaan in de EO. Onder het label IKONdocs wordt de documentairetraditie van de IKON voortgezet in EO-zendtijd. Op deze pagina's vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.