Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Generaties over God.

Generaties over God.

Is Nederland de afgelopen decennia geheel van God losgeraakt, of is er eerder sprake van een metamorfose van het geloof? Hoe hebben God en geloof zich ontwikkeld door de jaren heen? De redactie ging dit na bij drie verschillende generaties van één - van oudsher gereformeerd - gezin. Als het cliché klopt, is oma haar geloof trouw gebleven, is haar zoon ergens op de route afgehaakt en is haar kleindochter een eigentijdse, spirituele nomade geworden. Maar het blijkt toch niet zo makkelijk om vat te krijgen op de God van de verschillende generaties en de uitkomsten zijn verrassender dan verwacht. Een aflevering over de transformatie van het protestantisme in de Hollandse polder.

Sinds begin 2016 is de IKON opgegaan in de EO. Onder het label IKONdocs wordt de documentairetraditie van de IKON voortgezet in EO-zendtijd. Op deze pagina's vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.