Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Het verdriet van Westfriesland

Het verdriet van Westfriesland

De afgelopen jaren werd Nederland opgeschrikt door een relatief hoog aantal zelfdodingen van jongeren in Westfriesland. Deze documentaire doet verslag van de gesloten gemeenschap in het weidse, kale en schitterende Westfriese landschap. De film gaat over het leven van alledag, over de eenzaamheid onder de jongeren, de volksaard, het zwijgen, het alcoholgebruik dat vaak al op jonge leeftijd begint. En over het letterlijk en figuurlijk 'verdrinken' van jongeren in grote groepen op school, kermissen en uitzinnige bierfeesten. Het is ook het indringende verslag van een vader, een moeder en twee zussen die hun zoon en broer aan zelfmoord hebben verloren. Met liefdevolle rituelen proberen zij zijn nagedachtenis in ere te houden.

EO/IKONdocs

Onder het label EO/IKONdocs vindt u alle documentaires van de voormalige IKON en het huidige EO/IKONdocs voorzover daarvan kijklinks beschikbaar zijn.