Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Asif en Jillis

Asif is 30 jaar en woont sinds een paar jaar in Amsterdam. Asif woonde tot een paar jaar geleden nog in Pakistan. Hier woonde hij met zijn ouders, broer en twee zussen. Asif is gevlucht uit Beloetsjistan, omdat het in zijn land niet meer veilig was. Een lange tijd heeft hij in verschillende asielzoekerscentra gezeten. Hier heeft hij zich erg eenzaam gevoeld. Niemand verstond hem, want niemand kwam ook uit Beloetsjistan. Hij kon bij niemand terecht met zijn gevoel. De 32-jarige Jillis woont in het gezellige, drukke Amsterdam. Hij heeft veel vrienden, gaat graag uiteten of naar de bioscoop. Met zijn liefde voor zijn werk is hij helemaal in zijn nopjes. Om Jillis te laten ervaren wat eenzaamheid is, gaat hij zeven dagen doorbrengen in een willekeurig huis in Nederland, waar geen telefoon en geen internet tot zijn beschikking staat en verlaat hij het huis alleen wanneer hij hiervoor de opdracht krijgt. Tijdens dit experiment zal hij worden afgezonderd van familie en vrienden, om beter te begrijpen hoe het is om je eenzaam te voelen.

Over de serie

Iemand met een druk sociaal leven stapt in het leven van iemand die ongeveer even oud is en zich eenzaam voelt. Tijdens het experiment wordt de hoofdpersoon zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Bert van Leeuwen gaat in gesprek met de deelnemer van het experiment en bezoekt de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken.