Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Linda en Kimberley

Linda is 32 jaar en moeder van een dochter van bijna vijf. Ze werkt drie dagen in een bouwmarkt. De eenzaamheid van Linda heeft op dit moment te maken met het wegvallen van haar vriendengroep. Dat is zo sinds haar scheiding, nu ruim een jaar geleden. Het leven als alleenstaande moeder zonder vrienden vindt ze lastig. Het gemis van het contact, de wijntjes, de gezellige gesprekken, maar ook de diepgaande gesprekken en 'het er voor elkaar zijn'. De eenzaamheid is wekelijks en nog groter wanneer haar dochter bij Linda haar ex is. De 35-jarige Kimberley woont samen met haar drie herdershonden en twee katten in Purmerend. Alleen thuiszitten doet Kimberley niet. Ze doet modellenwerk, tennist, fitnest drie keer in de week en zingt als hobby in een bandje. Met haar grote hart voor dieren is het glas altijd halfvol. Om Kimberley te laten ervaren wat eenzaamheid is, gaat ze zeven dagen doorbrengen in een willekeurig huis in Nederland, waar geen telefoon en geen internet tot haar beschikking staat en verlaat ze het huis alleen wanneer ze hiervoor de opdracht krijgt. Tijdens dit experiment zal ze worden afgezonderd van familie en vrienden, om beter te begrijpen hoe het is om je eenzaam te voelen.

Over de serie

Iemand met een druk sociaal leven stapt in het leven van iemand die ongeveer even oud is en zich eenzaam voelt. Tijdens het experiment wordt de hoofdpersoon zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Bert van Leeuwen gaat in gesprek met de deelnemer van het experiment en bezoekt de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken.