Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Klaske en Sanne

Klaske is 43 en woont momenteel weer in Leeuwarden. Een jaar geleden is haar vriend plotseling overleden en ze merkt dat veel mensen haar niet meer durven aan te spreken. Klaske heeft veel voor haar kiezen gekregen met als gevolg dat ze bijna haar huis niet uitkomt. Haar zus is haar grootste vriendin, maar die heeft het druk met man en kinderen en haar werk en dus voelt Klaske zich vaak' teveel'. Sanne is ook 43 jaar oud en Friezin in hart en nieren. Ze is getrouwd met Frank en samen hebben ze vier kinderen. Ze heeft veel vriendinnen, een druk sociaal leven en ze heeft van haar hobby koken haar werk gemaakt. Om Sanne te laten ervaren wat eenzaamheid is, gaat ze zeven dagen doorbrengen in een willekeurig huis in Nederland, waar geen telefoon en geen internet tot haar beschikking staan. Ze verlaat het huis alleen wanneer ze hiervoor de opdracht krijgt. Tijdens dit experiment zal ze worden afgezonderd van familie en vrienden, om beter te begrijpen hoe het is om je eenzaam te voelen.

Over de serie

Iemand met een druk sociaal leven stapt in het leven van iemand die ongeveer even oud is en zich eenzaam voelt. Tijdens het experiment wordt de hoofdpersoon zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Bert van Leeuwen gaat in gesprek met de deelnemer van het experiment en bezoekt de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken.