Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Monique en Leontien

De 56-jarige Monique voelt zich erg eenzaam. Ze noemt zichzelf 'doodziel alleen' en is ervan overtuigd dat niemand haar zal missen als er wat met haar gebeurt. De 47-jarige Leontien daarentegen is altijd druk. Ze is ondernemer, volgt een opleiding, sport veel en spreekt dagelijks vriendinnen. Ook zij gaat ervaren hoe het is om je eenzaam te voelen. Langzamerhand komt ze tijdens haar week meer te weten over Monique, voor wie dit gevoel dagelijkse realiteit is.

Over de serie

Iemand met een druk sociaal leven stapt in het leven van iemand die ongeveer even oud is en zich eenzaam voelt. Tijdens het experiment wordt de hoofdpersoon zeven dagen lang afgezonderd van familie en vrienden om te ervaren hoe het is om eenzaam te leven. Bert van Leeuwen gaat in gesprek met de deelnemer van het experiment en bezoekt de eenzame persoon om het verhaal achter de eenzaamheid te ontdekken.