Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Piet Edelman

De 83-jarige Piet Edelman vertelt over de pijn van het alleen zijn. Als kind overleefde hij ternauwernood het bombardement op Rotterdam. De oorlog ging voorbij, maar de angst is nooit meer weggegaan.

Piet Edelman overleefde twee bombardementen

Piet Edelman Foto: Rob Voss

Als 4-jarige maakte Piet Edelman (1935) het bombardement op Rotterdam mee, en als 7-jarige dat op Schiedam. Vijf decennia zweeg hij over het ongelofelijke verhaal hoe zijn gezin die tweede keer – ternauwernood – aan de dood ontsnapte. Dat vertelde hij uiteindelijk in een beeldroman, waaraan hij tien jaar werkte. “De bommen dreunen nog steeds na.”

Lees het hele interview >

Over de serie

De EO portretteert vijf mensen die eenzaam zijn. In elke uitzending deelt één van de hoofdpersonen zijn of haar levensverhaal, waardoor de eenzaamheid tastbaar wordt. Hoe zijn ze eenzaam geworden? Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: “Wie kent mij nog?”.