Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Mariska

De Utrechtse Mariska is sinds het overlijden van haar man, twee jaar geleden, eenzaam. Van jongs af aan heeft ze veel gewerkt. Ze vertelt dat dit vroeger niet gebruikelijk was en het heeft ertoe geleid dat ze buiten haar werk nooit vriendschappen heeft kunnen opbouwen. Toen Mariska jonger was, voelde ze zich ook vaak eenzaam, maar dan stortte ze zich op haar werk om dat niet te voelen. Nu ze alleen thuis zit, wordt ze dagelijks met de eenzaamheid geconfronteerd. Ze wil graag nieuwe mensen leren kennen, maar weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Mariska voelt zich verlaten. Wie kent haar nog?

Over de serie

De EO portretteert vijf mensen die eenzaam zijn. In elke uitzending deelt één van de hoofdpersonen zijn of haar levensverhaal, waardoor de eenzaamheid tastbaar wordt. Hoe zijn ze eenzaam geworden? Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: “Wie kent mij nog?”.