Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Maria

Vlak nadat de oorlog in voormalig Joegoslavië uitbrak, vluchtte Maria naar Nederland. Verschillende van de vrienden uit haar thuisland zijn in de tijd daarna omgekomen door het geweld. De eerste twintig jaar woonde Maria in Amsterdam en daar had ze veel vrienden. Nadat haar huwelijk op de klippen liep en ze uit Amsterdam vertrok, vereenzaamde ze steeds meer. Maria was een tijdje bezig met oosterse meditatie en nam in die tijd bewust afstand van vrienden, omdat ze dacht dat het goed voor haar zou zijn. Daar heeft ze nu enorm spijt van, maar het is tot nu toe niet gelukt om het contact met haar vrienden te herstellen. Maria werd onlangs vijftig jaar, maar er was niemand om het mee te vieren. Wie kent Maria nog?

Over de serie

De EO portretteert vijf mensen die eenzaam zijn. In elke uitzending deelt één van de hoofdpersonen zijn of haar levensverhaal, waardoor de eenzaamheid tastbaar wordt. Hoe zijn ze eenzaam geworden? Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: “Wie kent mij nog?”.