Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Deelnemers aan 'Wie kent mij nog?'

In de week tegen de eenzaamheid zendt de EO een serie portretten uit van vijf eenzame mensen. Maak kennis met de deelnemers:

  • Piet Edelman (83) vertelt over de pijn van het alleen zijn. Als kind overleefde hij ternauwernood het bombardement op Rotterdam. De oorlog ging voorbij maar de angst is nooit meer weggegaan.
  • Valentina Terpstra (14) werd als kind geadopteerd. Door hechtingsproblemen moest ze haar adoptieouders verlaten en werd ze opgenomen in een gezinsvervangend tehuis. Valentina voelt zich alleen en afgewezen.
  • Gert Ruiter (60) vertelt hoe moeilijk het voor hem is om contact te leggen en hoeveel pijn het doet om alleen te zijn. Gert heeft niet aangeboren hersenletsel. Volgens hem is dat de voornaamste oorzaak van zijn isolement.
  • Jessah Groenink (36) heette ooit Joost. Sinds kort is ze bezig met haar transitie van man naar vrouw. Volgens Jessah is ze niet meer welkom in de kerk waar ze altijd kwam en keurt haar familie haar keuze om als vrouw door het leven te gaan af. Jessah voelt zich eenzaam en buitengesloten.
  • Ruud van de Kerkhof (49) woont samen met zijn zoon die mensenschuw is en zich opsluit op zolder. Het zorgt ervoor dat Ruud er alleen voor staat. Ruud voelt zich eenzaam en komt nauwelijks nog buiten.

Foto's deelnemers