Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

'Uit woede stak ik mijn vriend neer'

Lydia Harding is pas een jaar of vijf als haar ouders gaan scheiden en vanuit frustratie en het gebrek aan aandacht en waardering gaan bij Lydia alle remmen los. Ze verandert van een schattig meisje in een onhandelbare tiener die er niet voor terugdeinst ramen in te gooien en deuren kapot te trappen als ze haar zin niet krijgt.

Ze pleegt regelmatig winkeldiefstallen en is vanaf haar dertiende al seksueel actief. Haar gescheiden ouders zijn ten einde raad, maar het trieste dieptepunt moet nog volgen.

Lydia is 17 als ze een relatie krijgt met een stoere rapper die er ondertussen ook nog andere vriendinnetjes op nahoudt. Op een dag wordt Lydia daarover zo boos dat ze haar vriend in een vlaag van blinde woede met een mes neersteekt. Lydia wordt door de politie opgepakt en belandt uiteindelijk in de jeugdgevangenis.

Maar als een tante bij haar op bezoek komt en een Bijbeltje en wat gospelcd's achterlaat, wordt het leven van Lydia danig op de kop gezet...

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: