Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dwarslaesie na val van 5 meter

Als jongetje groeit Sjaak Bolderman op in het strenge Hervormde milieu van Veenendaal. Maar al die regeltjes en wetjes, dat is niks voor Sjaak. Hij wil plezier maken en van het leven genieten. Thuis zijn er ook de nodige problemen waardoor zijn ouders hem niet de aandacht kunnen geven die hij nodig heeft en daarom zoekt hij zijn heil op straat.

Daar leert hij al heel snel de duistere kneepjes van criminaliteit en drugshandel. Razendsnel glijdt Sjaak het verkeerde leven in. Na een mislukte drugsdeal schiet Sjaak iemand neer en wil zelfmoord plegen.

Maar gelukkig wordt Sjaak wakker geschud! Hij besluit naar afkickcentrum De Hoop te gaan en daar vindt hij waar hij zo naar op zoek is: liefde van God en liefde van een mooie vrouw. Ze trouwen en alles lijkt voor de wind te gaan.

Sjaak laat alle criminaliteit achter zich en gaat werken op een scheepswerf. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. Op een kwade dag glijdt Sjaak uit en valt vijf meter naar beneden en breekt daarbij vijf nekwervels. Sjaak blijkt een hoge dwarslaesie te hebben.

Het ongeluk is zo heftig dat het zelfs het nieuws haalt. Sjaak is van de een op het andere moment veroordeeld tot een leven in de rolstoel. Maar de man die in gesprek gaat met Mirjam Bouwman is niet een zielige invalide, maar een man die uit het leven haalt wat nog mogelijk is.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: