Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

René Ruitenberg

Marathonschaatser René Ruitenberg is succesvol op het ijs en rijdt daarbuiten regelmatig een scheve schaats. Het overlijden van zijn schoonzus is het begin van een ommekeer.

René Ruitenberg is een van de grote namen binnen de wereld van de schaatsmarathon en wint meerdere Nederlands Kampioenschappen.

Als sportief jongetje en broertje van de marathonschaatser Henri kan een schaatscarrière niet lang uitblijven. Met zijn grootse prestaties, spontane babbel en vlot uiterlijk staan niet alleen de sponsoren, maar ook de vrouwen al snel voor hem in de rij. Al die aandacht laat René, ondanks dat hij getrouwd is, niet koud. Omdat het de gouden tijd is binnen de schaatswereld stroomt ook het geld binnen en René laat zich in met zaken die het daglicht nauwelijks kunnen verdragen.

Door een fataal ongeluk komt zijn schoonzus om het leven. Deze dramatische gebeurtenis zet het leven van René volledig op zijn kop.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: