Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Anita Lok

In haar jeugd en later in haar eigen gezin krijgt Anita Lok met heftige omstandigheden te maken. Onverwacht krijgt haar leven een grote wending.

Ogenschijnlijk is alles netjes op orde in het gezin waarin Anita Lok uit Musselkanaal opgroeit. Vader werkt hard en moeder zorgt met veel plezier voor het gezin. Maar wat de buitenwereld niet mag weten is dat moeder en ernstig drankprobleem heeft en dat er vaak ruzie is. De kleine Anita is getuige van dit alles en ze wil niets liever dan zo snel mogelijk het huis uit.

Haar eigenwaarde wordt nog meer aangetast als een orgelleraar niet met zijn handen van haar af kan blijven. Zo snel de gelegenheid zich voordoet trouwt Anita en al snel is ze moeder van twee mooie meiden. Maar de problemen zijn niet verdwenen. Het drankprobleem van haar moeder wordt steeds ernstiger en Anita's eigen man verandert langzaam maar zeker in een dreigend en gewelddadig persoon die ook nog eens een vreselijk geheim met zich meedraagt.

Op een dag is de spanning zo erg dat Anita met de twee meiden moet vluchten uit haar huwelijk. Diep ongelukkig besluit Anita alleen verder te gaan, maar als ze op een dag de kinderen naar school brengt, ontmoet ze op het schoolplein de nieuwe dominee van het dorp en die ontmoeting zorgt voor een verrassende wending.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: