Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Stefan van der Heijden

Ingrijpende omstandigheden maakten van Stefan van der Heijden een crimineel. In de gevangenis kreeg zijn leven een wending.

Als je Stefan van der Heijden nu bezig ziet als hulpverlener tussen ex-criminelen, is het bijna niet voor te stellen dat hij een aantal jaar geleden zelf nog zwaar onder invloed van drugs en met een pistool in de hand een snackbar overvallen heeft. Stefan groeit op in een gezin waar veel spanning heerst.

Als hij zes jaar is, scheiden zijn ouders en Stefan voelt dit als een grote afwijzing. Tot overmaat van ramp wordt zijn broer een jaar later in het buitenland vermoord. Het grote verdriet dat dit met zich meebrengt, maakt dat zijn moeder niet in staat is om hem de aandacht te geven die hij nodig heeft voor het verwerken van dit grote verdriet. Daarom vlucht Stefan de straat op en begint op zijn tiende al serieus drugs te gebruiken. Door alle verdriet en pijn van vroeger raakt Stefan steeds dieper in de drugs en komt dan in de criminaliteit terecht. Met als triest dieptepunt de gewapende overval op een snackbar. Hij komt in de gevangenis terecht, maar gek genoeg verandert juist daar zijn leven.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: