Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Gendro Schijff

Vandaag de dag is Gendro Schijff een bekend gospelartiest in Nederland, maar achter zijn verlegen glimlach schuilt een diepe tragedie.

Geboren in Indonesië, wordt Gendro op zeer jonge leeftijd al ter adoptie aangeboden. In Nederland wordt hij liefdevol opgevangen door de familie Schijff, die uitermate blij is met het knappe jongetje. Maar wat Gendro heel goed weet te verbergen is het feit dat hij zich nergens thuis voelt. Dan besluit hij op een dag het programma 'Spoorloos' aan te schrijven en vertrekt naar Indonesië, op zoek naar zijn wortels. Maar daar aangekomen ontdekt Gendro een vreselijk geheim. Hij is namelijk geboren uit een stiekeme relatie tussen zijn moeder en een buurman en ook ontdekt hij dat zijn naam 'Ramp' betekent. Er volgt een ontmoeting tussen Gendro en zijn moeder en zelfs met zijn vader en dit lijkt een positief eind van Gendro's zoektocht. Maar niets blijkt minder waar. Het programma Spoorloos is namelijk door miljoenen mensen bekeken. Gendro hield altijd al van aandacht, maar nu raakt hij er bijna aan verslaafd. Gendro weet zich geen raad meer met zijn gevoelens. Dat gaat zo ver dat zelfs zijn huwelijk onder grote spanning komt te staan. Wanhopig schreeuwt Gendro het uit naar God en dan wordt hem een pijnlijke spiegel voorgehouden.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: