Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Ina van Steenis

Door een ziekte is het lichaam van Ina aangetast. Zij wordt daardoor vaak gepest en wil een einde aan haar leven maken. Vlak voordat zij dat wil doen, gebeurt er iets waardoor zij van haar plannen afziet.

Ze wordt geboren met de ziekte van Recklinghausen en dat heeft grote gevolgen voor de kleine Ina. Haar lichaam vertoont allerlei bulten en haar rug is vergroeid. Als kind wordt ze heel vaak geopereerd en op school wordt ze gepest door andere kinderen. Ze wordt voor heks uitgemaakt en voor nog veel meer afschuwelijks.

 

Als ze 20 jaar is, schrijft ze een afscheidsbrief en besluit voor de trein te springen. Ze is het leven en alle verschrikkelijke pesterijen beu. Maar op de dag van haar zelfmoordpoging ontmoet ze een vrouw die haar indringend aankijkt en zegt dat er ook voor Ina een betere toekomst is dan voor de trein te springen. Dit is het begin van een grote verandering voor Ina. Niet dat het pesten ophoudt, maar er is in Ina een proces van zelfaanvaarding op gang gekomen.

 

Bij de spoorwegovergang waar ze ooit een eind aan haar leven wilde maken ontmoet presentator Kefah Alush een vrouw wier uiterlijk nog steeds is getekend door deze afschuwelijke ziekte, maar die vandaag de dag in de spiegel durft te kijken zonder dood te willen. 

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: