Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Frederik de Groot

Acteur Fredrik de Groot kende meerdere successen en was desondanks niet gelukkig. Bij een begrafenis heeft hij een bijzondere ontmoeting die tot een verandering in zijn leven leidt.

In de jaren 70 en 80 leert heel Nederland Fredrik de Groot kennen als acteur. Hij speelt in de bekende tv-serie De Fabriek en ook wordt hij gevraagd om de hoofdrol te spelen in de populaire bioscoopfilm Pastorale 43. Er volgen nog vele rollen. Regelmatig loopt Frederik de Groot over de rode loper op weg naar weer een première.

Wat bijna niemand weet is dat er achter het gezicht van de bekende acteur een diep ongelukkig jongetje schuilt dat ooit 'nee' tegen het leven heeft gezegd en die alles kapotmaakt wat ook maar enigszins leuk is. Twee scheidingen later vindt Frederik de Groot zichzelf diep ongelukkig terug in een kamertje in Amsterdam. Hij probeert rust te vinden bij een goeroe en zoekt steun in allerlei vormen van therapie, maar niets helpt. Totdat Frederik nog maar drie jaar geleden op een begrafenis de stem van God hoort die hem wakker schudt. Wat er sindsdien veranderd is in zijn leven vertelt Frederik de Groot aan presentator Kefah Alush.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: