Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Anja de Bok

Als jong meisje heeft Anja de Bok heeft één droom: zij wil non worden. Op haar 21e wordt dit werkelijkheid. Een onverwachte gebeurtenis zorgt voor een wending in haar leven.

Als jong meisje weet ze het eigenlijk al zeker en zegt het ook tegen haar moeder: 'Ik wil non worden.' Maar moeder geeft haar de wijze raad om eerst maar eens iets van de wereld om haar heen te proeven. Zij hoopte dat Anja daardoor tot andere gedachten zou komen.

Anja gaat een paar jaar helemaal los en kan met gemak het mooiste meisje van de klas worden genoemd. Maar het verlangen om non te worden blijft. Zelfs de scheiding van haar ouders en het plotselinge overlijden van haar vader kunnen daar niks aan veranderen. Als ze 21 is treedt ze toe tot het klooster en wordt een paar jaar later zelfs bruid van Christus. Oftewel: Anja is officieel een non.

Dan gebeurt er iets totaal onverwachts, wat alle fundamenten van Anja's leven totaal op de kop zet. Ze wordt verliefd op een veel jongere theologiestudent. Waar dat toe heeft geleid vertelt Anja aan Kefah Alush.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: