Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Klaas van Denderen

Klaas van Denderen is dertien jaar drugsverslaafd. Wanneer zijn lichaam het dreigt op te geven en hij een hulpdienst belt, heeft dat grote gevolgen voor hem.

Jij bent de lijn gepasseerd! Met deze woorden kijkt de dokter heroïneverslaafde Klaas van Denderen ernstig aan. Het betekent eigenlijk dat er voor Klaas geen weg terug meer is. Dertien jaar heroïneverslaving heeft het lichaam van Klaas in een uitgemergeld wrak veranderd, met als gevolg geelzucht en totale uitputting. De dood klopt haast letterlijk aan de deur. Maar toch gaat Klaas door met drugs en drank tot hij zich op een dag zo totaal hopeloos voelt dat hij midden in de nacht de SOS Hulpdienst belt. Die regelt voor hem een plekje in een klein opvangcentrum in het Friese Kollumerzwaag. Daar ontmoet Klaas een bevlogen stagiaire die hem een heel bijzondere boodschap meegeeft. Aan Kefah Alush vertelt Klaas hoe hij zijn verslaving heeft kunnen overwinnen, maar ook hoe hij het vertrouwen van zijn familie terug heeft kunnen vinden.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: