Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Roy de Casembroot

Roy de Casembroot werd vijftig jaar geleden bij wijze van spreken geboren met drumstokjes in zijn handen. School was niks voor de kleine Roy, drummen in een beroemde band, dat was zijn droom!

In 1984 kwam die droom uit: de jongensband The Shorts hadden net een enorme hit gehad met Come on, ça va en ze hadden een nieuwe drummer nodig. De keus viel op Roy en in een klap veranderde zijn leven. Spelen in stadions, Europese tours en veel aandacht van de meisjes, dat was ineens zijn leven. Hij genoot met volle teugen!

Maar toen hij na onenigheid al na drie jaar de band verliet, spatte zijn droom uiteen. Toen ook nog zijn moeder overleed, gleed Roy langzaam maar zeker de goot in.

Uiteindelijk belandde de man die zo genoot van het applaus van zijn fans in de gevangenis. En gek genoeg begon daar zijn verandering. Kefah Alush gaat jaren later in gesprek met Roy en ontmoet een vrolijke man die toch nog een aantal dingen uit zijn verleden wil oplossen.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: