Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Migahaira: Nu ben ik een sterke vrouw!

Op haar vierde werd de Antilliaanse Migahaira in een pleeggezin geplaatst omdat haar moeder niet meer voor haar kon zorgen. Vaak stond ze voor de spiegel om te zien wat er mis was met haar.

Als tiener liep ze weg en raakte al snel en veel te jong zwanger van haar oudste dochter. "Ik kan het nooit goed doen", spookte altijd door haar hoofd.

Dan besluit Migahaira naar Nederland te gaan om daar het geluk te vinden. Ze leert een man kennen en er worden nog twee kinderen geboren. Alles lijkt ten goede te keren. Zou de prins op het witte paard dan toch gekomen zijn?

Niets is minder waar. Binnen de muren van haar huis gaat er van alles mis en de kinderen raken door allerlei vormen van geweld zwaar getraumatiseerd, evenals Migahaira.

Op een dag rijdt ze vertwijfeld naar een strandje in de buurt terwijl haar kinderen huilend en in paniek achterblijven. Ineens krijgt ze daar het idee dat ze op zoek moet gaan naar christenen, want die kunnen haar helpen. Het is het begin van een lange zoektocht naar verandering in haar leven……

Jaren later loopt ze samen met presentator Kefah Allush op datzelfde strand en vertelt hem wat er sinds die dag in haar leven is veranderd!

In De Verandering volgt presentator Kefah Allush mensen die door het geloof in God totaal zijn veranderd. Er is een ontmoeting met zijn of haar omgeving om deze levensverandering eerlijk en voor het eerst te bespreken. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: