Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Afl. 21 februari: Willem

"Mijn grote geheim maakte mij en mijn huwelijk kapot”, vertelt Willem Hoogenraad, adjudant bij het Korps Mariniers, als hij Kefah Allush ontmoet. “Maar ik wilde mijn vrouw Ingrid geen pijn doen.”

Toen hij 15 jaar en 9 maanden was, begon Willem Hoogenraad aan zijn opleiding tot marinier. ”Eigenlijk was ik een kindsoldaat. Dat kon eind jaren zeventig nog.” Willem voelde zich thuis in het soldatenleven en werd volgens zijn broer Henk een man van extremen. “Als we uitgingen trok hij gewoon mensen van hun kruk omdat hij daar wilde zitten. Nee, Willem was voor niemand bang.”
 
Dit veranderde toen Willem op een bijzondere wijze christen werd. Ineens besloot hij om anders te leven en voelde hij zich schuldig over de dingen die hij zijn vrouw Ingrid had aangedaan. Jaren hield hij het voor zich tot hij niet meer kon en alles in een brief aan zijn vrouw opbiechtte. Bekijk hoe dat afliep.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: