Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Joey

Joey’s beste vriend was lange tijd de 'eenarmige bandiet'. Hij vergokte heel veel geld en zijn relatie met vriendin Marieke komt zwaar onder druk te staan. Hun zoontje wordt geboren, maar door alle ontstane problemen, doet jeugdzorg intrede in het gezin. Joey besluit in therapie te gaan om zijn verslaving de baas te worden.

Joey is geboren in Amerika; een periode waar hij met plezier aan terugdenkt. Behalve dan die strenge katholieke opvoeding, die staat hem al snel tegen. Zodra hij niet meer mee hoeft naar de kerk, besluit hij er nooit meer een stap binnen te zetten.

Als zijn ouders teruggaan naar Nederland, gaat het snel mis. Joey begint drugs te gebruiken en bouwt een zware gokverslaving op. Hij jaagt er vele tienduizenden euro’s door.

Kort na de geboorte van zoon Dino, doen hulpverleners noodgedwongen hun intrede in het gezin. Een van hen weet Joey ervan te overtuigen zich te laten opnemen in een anti-verslavingskliniek. Na enige tijd besluit hij – na lang aandringen van zijn moeder- een keer mee te gaan naar de kerk.

Het wordt een levensveranderende gebeurtenis. Goede vriend Frank maakt zich echter grote zorgen; met wat voor ‘sekte’ laat Joey zich in? Ook het enthousiasme waarmee Joey over God en Jezus vertelt, begint hem al snel tegen te staan….

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: