Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Petra

Petra (33) is een bijstandsmoeder uit Enschede en wordt twee jaar geleden onverwachts ontdekt door groot hiphopartiest Kurtis Blow. Met haar rapnummers over haar verleden krijgt ze landelijk veel aandacht.

Petra heeft veel meegemaakt. Als tiener belandt ze in een geweldadige relatie en krijgt op haar 17e een kind. Later ontmoet ze de liefde van haar leven, althans, dat denkt ze. Ze is zwanger van haar derde dochter als het goed mis gaat. Haar vriend krijgt een psychose en probeert haar op een nacht te vermoorden. Op het moment dat Petra denkt da ze doodgaat, grijpt God in. Dit verandert haar leven compleet.

Presentator Kefah Allush ontmoet christenen die op enig moment tot geloof zijn gekomen en er zelf bewust voor kiezen het gesprek en de confrontatie hierover aan te gaan met familieleden en vrienden. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

De Verandering, zaterdag 11 oktober, 17.35 uur, NPO 2

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: