Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Maaike

Maaike (35) wordt als kind misbruikt en ontwikkelt hierdoor al op jonge leeftijd DIS. Zo kan ze, als het te heftig wordt, wegvluchten door even 'iemand anders' te worden.

Zowel lichamelijk als geestelijk stort ze op volwassen leeftijd volledig in. Ze vraagt God haar te genezen, maar in plaats daarvan moet ze worden opgenomen. Het wordt een jarenlange zoektocht naar zichzelf en naar God en op het moment dat ze er bijna uit is, krijgt ze bericht dat haar moeder op sterven ligt en grijpt haar kans om haar verleden definitief af te sluiten. Nu gaat het goed met Maaike, al twijfelt haar vader daar behoorlijk aan..

Presentator Kefah Allush ontmoet christenen, die op enig moment tot geloof zijn gekomen en er zelf bewust voor kiezen het gesprek en de confrontatie hierover aan te gaan met familieleden en vrienden. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven. 

7 afleveringen, vanaf 6 september, elke zaterdagavond, NPO 2, 17.30 uur

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: