Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Isabella

Isabella groeit op in een gezin waar ze heeft geleerd om christenen en de kerk te wantrouwen. Tot ze in haar jeugd een stageperiode doorbrengt in Italië en daar kennismaakt met de Rooms Katholieke Kerk. Ze raakt onder de indruk van de symboliek, maar levert een enorme strijd met haar verstand. In Nederland maakt ze kennis met de katholieke Emmanuel gemeenschap.

Intussen is ze een succesvolle advocate op de Zuidas in Amsterdam. Ze heeft zich laten dopen en besloten om celibatair te gaan leven. Wat vinden haar familie en vrienden van die keus, om bewust kinderloos en zonder relatie door het leven te gaan? Alles om God beter te kunnen dienen?

Presentator Kefah Allush ontmoet christenen die op enig moment tot geloof zijn gekomen en er zelf bewust voor kiezen het gesprek en de confrontatie hierover aan te gaan met familieleden en vrienden. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

De Verandering, zaterdag 13 september, 17.35 uur, NPO 2

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: