Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Elles, zijn vrouw, is christelijk en Robert niet. Ze besluiten te trouwen en het geloof geen issue te laten zijn in hun leven, maar al snel blijkt dit fundamentele verschil toch ingewikkelder dan gedacht. 

Achttien jaar lang bidt Elles tot God en smeekt Hem om het geloof ook werkelijkheid te laten worden in Roberts leven. Achttien jaar lang zonder enig succes. Robert gaat nog steeds liever voetballen dan naar de kerk. Als Elles in wanhoop naar God uitroept dat ze klaar is met het willen bekeren van Robert, gebeurt er iets bijzonders. 

Maar wat voor de een 'bijzonder' is, kan voor de ander als verlies aanvoelen. Zo vinden Robert's ouders het moeilijk dat hun zoon minder op familiebezoek komt en vaker onder kerkvrienden is. In De Verandering gaat hij met zijn familie in gesprek over de plotselinge ommekeer die zijn hele omgeving raakt.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: