Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Sven Volkers

Sven Volkers

Kinderen willen graag brandweerman worden, dokter of kapitein. Sven Volkers wil ook een uniform aan. Als achtjarig jongetje weet hij het zeker; hij wil pastoor worden. Maar zijn bourgondische bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sven gaat in een kroeg werken. Toch laat het priesterschap hem niet los. Op Terschelling ontdekt Sven wat hij werkelijk wil met zijn leven. Wat hij daarvoor moet opgeven en hoe dat verlangen zijn leven verandert is hier te zien.

Kinderen willen graag brandweerman worden, dokter of kapitein. Sven Volkers wil ook een uniform aan. Als achtjarig jongetje weet hij het zeker; hij wil pastoor worden. Maar zijn Bourgondische bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sven gaat in een kroeg werken. Toch laat het priesterschap hem niet los. Op Terschelling ontdekt Sven wat hij werkelijk wil met zijn leven. Wat hij daarvoor moet opgeven en hoe dat verlangen zijn leven verandert ziet U in De Verandering.

Presentatrice Mirjam Bouwman bezoekt met haar gasten plekken en mensen die voor hen belangrijk zijn geweest. Naar aanleiding van hun levensverhaal wordt er in elke aflevering een lied geschreven en gecomponeerd. Aan het einde van het programma neemt Mirjam haar gasten mee naar een plek waar zij 'het lied van hun leven' gaan horen.